O lume nebună

După întâmplările din ultimele zile putem spune fără nicio rezervă că omenirea luat-o razna. Un avion doborât de rebeli în Ucraina, un război început în Fâșia Gaza. O perioadă lungă de liniște, o liniște zguduită din când în când de conflicte locale, de declarații tăioase, dar, totuși, liniște.

A început nebunia, lumea a înnebunit, pe de o parte, unii își plâng morții, pe de altă parte, alții luptă pentru viață și încep să își numere morții. După câteva estimări apărute prin presă, numărul morților provocați de războiul din Gaza l-a depășit pe cel al celor din Ucraina.

Orbit de furie și mânie, premierul Israelului Benjamin Netanyahu a ordonat începerea ofensivei terestre. De aici și până la numărarea primelor victime nu a durat mult. La insistențe venite din partea străinilor s-a încheiat un armistițiu de 5 ore, astel încât ambele tabere să aibă timp să se pregătească de lupte. Pare o glumă, dar asta se întâmpla alaltăieri și de atunci numărul victimelor crește, iar luptele întârzie să înceteze.

 

La televizor și în presă se vorbește mai mult despre accidentul aviatic din Ucraina, nimeni nu acordă prea multă importanță luptelor din Fâșia Gaza. E ceva întâmplător că aceste evenimente s-au întâmplat aproape simultan, să stea în spatele acestora o utilizare abilă a tehnicii de distragere a atenției, „panem et circenses”, dă-le pâine și circ și vor fi mulțumiți. De pâine își fac rost singuri, circul îl oferim, distrugem un avion, iar în fundal ne desfășurăm acțiunile așa cum dorim, începem un război, iar nimănui nu îi va mai păsa de el în urma circului de pe teritoriul european. Parcă vorbim despre teoria conspirației, dar într-un asemenea context și printre asemenea evenimente nu ai cum să nu îți pui niște semne de întrebare și să nu faci niște legături, fie ele și fantezii.

 

Trăim într-o lume nebună, Orientul o ia din nou razna, istoria se repetă. Nu putem decât să sperăm că seria evenimentelor „șoc” se oprește aici, nu avem nevoie de mai mult. Opriți pământul, cobor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *