O industrie despre care nu se știu multe informații

Lipsa de informații a făcut întotdeauna ravagii, fie că a fost vorba de persoane, de popoare, de firme sau de orice altceva. Necunoașterea tuturor aspectelor a lăsat loc speculațiilor, bârfei și imaginațiilor, iar în cazuri extreme unele situații au luat turnuri neașteptate din cauza lipsei de informații.

La fel și în cazul industriei filmelor pentru adulți, aceasta ascunde foarte multe, iar puțin persoane știu lucruri cu adevărat valoroase despre cum se desfășoară lucrurile în această industrie.

Spre exemplu, câteva curiozități legate despre această industrie a filmelor:

  • este o invenție victoriană. Deși au exista nuduri și astfel de scene în picturi de datează din perioada antică, victorienii au promulgat primele legi care reglementau imaginea sexualității.
  • bărbații și femeile din aceste filme sunt plătiți foarte diferit, spre exemplu, un bărbat poate obține între 50 și 1500 de dolari pe o scenă, în timp ce media plății în cazul femeilor este 250000 de dolari pe jumătate, iar cea mai bine plătită actriță a câștigat maximum 30 de milioane de dolari într-un an. De asemeni, femeile sunt mult mai căutate în această industrie, bărbații fiind angajați mult mai greu.
  • pentru această industrie se bat filmele care creează suporturi de stocare pe care sunt distribuite aceste filme, dacă înainte, în „era casetelor video”, lupta s-a dat între Betamax și VHS, acum lupta se dă între Blu-Ray și HD-DVD, iar lupta pare câștigată până în acest moment de către cei din urmă.
  • unele grupări, în special cele religioase și cele feministe, aduc drept argument împotriva acestei industrii capacitatea adictivă a acestor filme, vizionarea repetată și îndelungată a acestora ducând la dependență. Momentan nu există studii bine fundamentate care să dovedească acestea, e vorba doar de niște speculații și sunt citate niște studii din surse obscure.
  • un studiu realizat printre marile lanțuri de hoteluri arată că aproximativ 70% din profiturile din room service sunt realizate din închirierea acestor filme de către clienți.
  • unele țări au restricționat accesul la aceste filme, în special pentru a preveni vizionarea lor de către persoane care nu au vârsta adecvată. Este cazul Coreei de Sud, unde pentru a avea acces online la astfel de materiale trebuie să introduci un cod care este echivalentul codului numeric personal de la noi. Tot acolo în zonă, mai exact în Coreea de Nord, dacă ești prins vizionând astfel de filme riști să îți fie aplicată pedeapsa capitală.
  • există vreo zi din an în care se vizionează cele mai multe filme pentru adulți? Nu, nu există zile sau date anume din an, dar duminica este ziua a săptămânii în care această industrie merge cel mai bine.

 

Acestea sunt doar câteva curiozități ale acestei industrii, pentru câteva mostre dați click aici. Ar mai fi multe de spus, dar le păstrăm pentru alte viitoare articole. Așteptăm cu nerăbdare câteva studii legate despre această industrie și despre consumatorii ei din România, încă nu avem prea multe date, au fost doar câteva informații succinte și niște infografice furnizate de câteva siteuri internaționale mari, dar acolo sunt cuprinse generalități, aproape lipsite de valoare, acele date sunt evidente.

Lasă un răspuns