O fabrică Tesla în România?

O declarație publică a ministrului Economiei a stârnit un nou val de „bârfe” în presa românească. Ministrul a afirmat că autoritățile române se află într-un proces deschis de negociere cu o firmă care produce automobile electrice.

De aici și până la vehicularea numelor unor mărci care ar putea deschide o fabrică în România nu a fost prea mult, chiar ministrul lăsând să se înțeleagă din spusele sale că ar putea fi vorba de Tesla.

Vânzările Tesla în Europa și America au explodat. Compania condusă de mult cunoscutul Elon Musk a reușit să înregistreze peste 100.000 de comenzi la doar câteva ore de la lansarea Model 3 în Europa.

Momentan nu există niciun răspuns oficial din partea celor de la Tesla cu privire la această știre, dar nici autoritățile române nu au furnizat nicio altă informație până în acest moment despre compania care este interesată de deschiderea unei fabrici de automobile în România.

Alegerea celor Tesla, speculată în presa românească, e motivată tocmai de cererea mare înregistrată de această marcă pe piața europeană, în acest moment existând doar o singură fabrică de automobile Tesla în Europa, care nu poate răspunde tuturor comenzilor.

 

Până acum nu se știe condițiile pe care le oferă statul român producătorului necunoscut de automobile electrice. E posibil ca acesta să beneficieze de o serie de avantaje economice pentru a alege să deschidă fabrica în România. Din păcate, acordurile dintre statul român și diverse multinaționale (vezi exemplele Nokia și Ford) ne arată că nu suntem chiar cei mai buni în a realiza astfel de negocieri.

Lasă un răspuns