Noutăţile Dacia prezentate la Salonul Auto de la Paris

Aşa cum ne-am aşteptat, Dacia a adus la Salonul Auto de la Paris trei automobile noi, nu tocmai bine spus noi, ci trei „update-uri” ale automobilelor deja existente pe piaţă, acestea fiind: noul Logan, noul Sandero şi noul Sandero Stepway.

Conform descrierilor oficiale prezentate publicului de către compania producătoare de automobile de la Mioveni, noul Sandero este un vehicul de oraş compact care oferă 5 locuri spaţioase, noul Logan este o berlină de familie cu linii elegante şi fluide, iar noul Sandero Stepway este modelul destinat aventurierilor.

Cele trei noi automobile Dacia păstrează caracteristicile care au dus la succesul reuşit de Dacia în ultimii ani, reuşind să aibă creşteri importante ale vânzărilor, în timp ce alţi producători sunt obligaţi să îşi restrângă activitatea din cauza situaţiei economice precare.

Noul Sandero şi Sandero Stepway sunt disponibile spre achiziţioare pe piaţa românească de la 1 octombrie, urmând ca noul Logan să poată fi comandat de la sfârşitul acestui an.

Printre toate modificările aduse noilor modele se adaugă în gama de culori încă două pentru Sandero şi Logan: Bleu Persan şi Beige Cendre, în timp ce Sandero primeşte şi el o nouă culoare disponibilă: Bleu Azurite.

La exterior, toate cele trei modele au primit îmbunătăţiri, în special în partea partea frontală, observându-se restilizarea blocurilor optice şi grilei-faţă, în timp ce din profil automobilele conferă un plus de robusteţe evidenţiată prin flancurile sculptate, pasajele roţilor evazate şi liniile fluide. Nu trebuie să uităm de modificările aduse interiorului acestor modele, faţada planşei de bord fiind restilizată şi fiind adăugate noi elemente de interior ce variază de la o versiune la alta.

Pentru a completa modificările aduse acestor automobile, Dacia aduce şi o nouă serie de motorizări, dar cel care atrage atenţia dintre toate este un propulsor pe benzină, TCe 90 în trei cilindri cu o capacitate cilindrică de 898 de centimentri cubi şi distribuţie pe lanţ. Deşi primele caracteristici ale acestui propulsor ridică anumite întrebări, cifra cea mai interesantă este cea a puterii dezvoltate de acest motor, 90 de cai putere, 66 kW. Acesta pare a fi un propulsor ideal pentru o maşină de oraş, dar în acelaşi timp oferă şi performanţe decente pentru satistface plăcerea de a conduce. Acest propulsor este disponibil doar pentru modelele Sandero şi Logan. Pe lângă acest propulsor gama de motorizări este completată de un propulsor pe benzină de 1,2 l 16 ce dezvoltă 75 de cai putere, 55 kW şi de două propulsoare Diesel: 1,5 dCi disponibil în două versiuni, una ce dezvoltă 75 de cai putere, 55kW şi una ce dezvoltă 90 de cai putere, 66 kW.

 

Preţurile noului Sandero pornesc de la 6990 euro, iar ale noului Sandero Stepway încep de la 10800 de euro. Preţurile includ TVA.

Sursa: Dacia.ro

Lasă un răspuns