Noua taxa auto a fost aprobată

Proiectul prin care se aduceau schimbări taxei auto care se bazează pe principiul „cine poluează plăteşte” a trecut de Parlament, urmând să intre în vigoare după ce va fi publicată în Monitorul Oficial.

Noua taxa auto prevede că orice maşină, indiferent că este nouă sau second hand, taxa va fi plătită o singură dată.

Taxa aduce noi schimbări care îi revoltă pe foarte mulţi şoferi, dar în fine reprezentanţii Ministerului Mediului au declarat că această taxă nu propune decât scăderea numărului de noxe, implicit banii colectaţi din taxele de poluare vor fi folosiţi pentru finanţarea proiectelor ce au ca scop protejarea mediului.

De taxa de poluare sunt scutite automobilele istorice, dar şi alte automobile precum cele ce aparţin organelor de administraţie publică.

Acest act de lege pune din nou sub semnul întrebării restituirea sumei achitate pe taxa de poluare achitată de unii şoferi până la 1 iulie 2008, reprezentanţii oficiali ai Ministerului Mediului declarând că şoferii care sunt sub incidenţa acestei difenţe între cele două taxe pot cere restituirea diferenţei între suma achitată şi suma impusă de noua taxa.

Sursa: 0-100.ro

2 comentarii la „Noua taxa auto a fost aprobată”

    1. Desi nu sunt un mare ecologist sustin aceasta taxa. Ar trebui sa aiba valori acceptabil, pe care si le-ar putea permite orice proprietar de masina, dar daca ea ar disparea ar fi o mare problema in conditiile atinse in zilele noastre de poluare.

Lasă un răspuns