Nouă serie de controale în trafic

Poliția Română a inițiat zilele trecute o nouă serie de controale în trafic ce au în vedere verificarea automobilelor înmatriculate în străinătate. Acestea sunt luate în vedere deoarece multe dintre ele nu au asigurări obligatorii sau în cazul în care au ele nu sunt valide, fiind găsite câteva cazuri de șoferi ce aveau asigurări false.

Conform unor surse, majoritatea automobilelor verificate până în acest moment sunt înmatriculate în Bulgaria, posesorii acestor automobile fiind șoferi români care doresc să fenteze plătirea taxelor de mediu în România, cumpărându-și automobile înmatriculate în Bulgaria datorită taxelor mai mici de acolo.

Până în prezent au existat mai multe încercări de limitare a circulației în România a automobilelor înmatriculate în străinate, dar niciuna nu a fost soldată cu succes. Au existat încercări de limitare a acestei perioade la 6 luni, iar o altă încercare a dorit să limiteze perioada de circulație a acestor automobile la 3 luni pe an. Încă se lucrează la proiecte de lege ce au același scop cu cel amintit anterior, dar încă nu există nicio reacție oficială în legătură cu aceasta.

Lasă un răspuns