Netflix s-a lansat în România

Acum aproape o lună anunțam că Netflix și-a prezentat intențiile de a își extinde serviciile în întreaga lume, iar printre țările incluse în acest plan de dezvoltare se numără și România. Deși mulți s-au arătat sceptici față de acea veste, considerând-o mai mult o glumă proastă și spunând că Netflix nu va ajunge prea curând pe plaiurile mioritice, în fine, asistăm la lansarea platformei și pe piața românească.

 

Cei care doresc să testeze platforma au dreptul la o lună de utilizare gratuită a platformei, apoi au la dispoziție trei pachete de servicii, în valoare de 7.99 euro, pachetul Basic, 9.99 euro, pachetul standard, și 11.99 euro, pachetul Premium.

 

Conform informațiilor oferite de către cei de la Netflix, platforma lor oferă acces la conținut ce însumează peste 125 de milioane de ore de video. Marele impediment este că în acest moment nu tot conținutul de pe platformă este accesibil românilor, ci există unele limitări, unele serialuri sau filme neputând fi accesate încă de pe teritoriul României. Pe lângă aceasta, o altă mare problemă este legată de subtitrarea filmelor, în acest moment filmele de pe platforma Netflix nu au subtitrare în limba română, ceea ce reduce considerabil numărul clienților care sunt dispuși să plătească pentru utilizarea acestui serviciu, asta pentru a nu mai spune nimic despre lupta cu pirateria pe care trebuie să o ducă această platformă pe piața românească.

 

Aștept cu nerăbdare să treacă primele luni de activitate ale acestei platforme în România pentru a vedea succesul pe care îl va avea. E o reală promovare să încerci să schimbi mentalitatea românilor și să încerci să îi faci să renunțe la piraterie.

 

UPDATE: Dilema numărului redus de filme disponibile pe platforma Netflix a primit un răspuns oficial, iar motivul principal invocat este legat de restricțiile de difuzare impuse de către deținătorii drepturilor de autor ale filmelor, au declarat oficiali ai companiei Netflix în România pentru Computerblog.ro. Ei au precizat de asemeni că numărul filmelor disponibile pentru utilzatorii români ai Netflix sunt într-o continuă extindere, compania investind constant în achiziționarea de drepturi de difuzare.

Lasă un răspuns