N-avem inspirație?

Vorbeam recent despre hand-made, despre lucruri frumoase create manual. Crearea acestora nu presupune doar muncă, efort și răbdare, ci presupune și creativitate și pasiune, iar astăzi vreau să discut puțin despre creativitate și despre inspirație, strict în cazul românilor, dar mai ales în mediul de afaceri, referitor la ideile noi de afaceri.

 

Ne place să ne lăudăm, noi românii, că suntem inventivi, creativi și că suntem noi cei care dăm tonul în toate. Noi avem idei noi și toate pornesc de la noi. Cine a inventat nu știu ce? Un american, un chinez, un japonez. Ba nu! Un român a avut ideea, iar unul dintre aceștia i-au furat-o. Românul a avut primul ideea, deși nu a gândit produsul sau obiectul în respectiva formă, dar asta nu contează! Tot românu-i cel care are meritele cele mai mari și este trecut sub tăcere tocmai pentru că este român.

Aceasta este concepția românilor și toți se cred buricul pământului. Pentru fiecare invenție sau idee de business există un român care a gândit-o mai înainte și a pus-o în aplicare, dar… să vedeți… i-au furat-o alții și au dezvoltat-o, dar nu recunosc meritele românilor. Asta se aplică peste tot, pornind de la afaceri și până la cele mai insignifiante aspecte sau obiecte. Toate au fost create de români sau au contribuit români la crearea lor. Peste tot avem români și ei sunt cei mai creativi și cei mai buni.

Să vedeți că nu este așa și… că ne place să ne lăudăm cu ceea ce nu ni se cuvinte, recent scriam despre asta, ne place să ne însușim ceea ce nu este al nostru și să ne fălim cu orice. Totul e un motiv de laudă.

 

Avem cele mai bune idei de a face bani și scoatem orice țară din recesiune, suntem români și știm totul. Avem idei noi de businessuri și suntem inspirați. Sunte cei mai buni, cei mai tari, cei mai inspirați și așa mai departe.

 

Vorbind de business. Suntem al naibii de neinspirați, nu avem idei noi și întotdeauna trebuie să îi copiem pe alții, rareori vedem oameni care să aibă cu adevărat idei noi, fără să fie copiate din alte părți. Trist este că deseori aceste idei nu vând și ajung să fie abandonate, ne plac mult străinii și nu știm să îi apreciem pe ai noștri.

 

Dar tot noi rămânem cei mai inspirați și cei mai deștepți!

Oare străinii cât de aroganți ne văd? Pe lângă mizerabili, împuțiți și cerșetori? Nu ne-o cam căutăm, oare?

Lasă un răspuns