Mutarea sediului firmei

Odată cu creșterea oricărei afaceri apare și succesul, iar adesea succesul în plan financiar necesită schimbări și în plan fizic, adică firma are nevoie de un sediu mai mare, de mai mulți angajați, astfel încât ritmul creșterii să se mențină.

Oricine a trecut printr-o mutare a sediului unei firme știe ce implică aceasta, fie că ești angajat al acesteia, dar cu atât mai mult dacă faci parte din conducerea ei. Trebuie să ai grijă în primul rând de mobilă, apoi vin lucrurile mai importante, acte, dosare, calculatoare și alte dispozitive, toate necesită o atenție deosebită, tocmai de aceea cel mai bine este ca mutarea să fie făcută de către o firmă specializată în mutări. O echipă de profesioniști care se ocupă doar de mutări știu cum să opereze și să lucreze grijă. Încă îmi vine să râd când îmi aduc aminte de încercarea unui prieten care are o firmă de servicii de a-și muta firma într-un spațiu mai mare. Și-a chemat prietenii și câteva cunoștințe, a închiriat o mașină mare și a început circul, au încercat să mute mobila prima dată, au lovit-o, mai-mai că o făceau bucăți, au făcut câteva pagube, dar, în fine, s-au mutat. Au realizat că au făcut o greșeală făcând mutarea de capul lor și și-au dat seama că mai bine apelau la niște specialiști în mutări firme, iar costurile ar fi fost mai mici, având în vedere costurile însumate ale daunelor pe care le-au provocat ei.

 

Mutarea firmei e clar că trebuie făcută de niște specialiști, nu oricine se poate ocupa de așa ceva. Riscurile sunt prea mari pentru ca niște necunoscători să mute sediul unei firme, deși totul pare simplu. În mutare pot fi implicate pierderi mult mai mari decât suma achitată firmei de mutări. (Și spun asta și după experiența pe care a avut-o prietenul meu, suma pierdută de el a fost destul de mare, a fost obligat să schimbe două corpuri de mobilier aproape distruse în urma mutării, apoi costurile închirierii autovehiculului necesar mutării, plus plata prietenilor și cunoștințelor care au participat la mutare au costat destul de mult.)

Lasă un răspuns