Moment important pentru Republica Moldova

Pe data de 30 noiembrie în Republica Moldova are loc un eveniment hotărâtor pentru direcția în care se va îndrepta politica țării în următorii ani, alegerile parlamentare.

Luptele sunt grele și se dau între partidele pro-ruse și partidele pro-europene. Unii vor cu Uniunea Europeană, alții cu Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan.

Mai e doar o zi până când Republica Moldova își va decide soarta. O apropiere de Rusia ar putea-o aduce în epoca pietrei, dar nici apropierea de Uniunea Europeană nu este bună, din punctul de vedere al unora, temându-se de posibilele reacții din partea Rusiei, aceștia aducând drept argument embargourile deja impuse de către Rusia Republicii Moldova. De asemeni, ei se tem să nu aibă soarta Crimeei.

Părerile sunt împărțite, iar rezultatele sondajelor nu arată tocmai bine în acest moment, de acum nu avem decât să așteptăm rezultatele alegerilor și să sperăm că va fi bine. O întoarcere către Rusia ar putea strica toate legăturile și încercările de apropiere cu vestul.

Încotro, Moldova? Încotro, moldoveni?

 

Aveți ocazia de a vă decide viitorul, faceți-o responsabil. Unii încearcă să trateze totul cu optimism și să spună că Republica Moldova va aceeași soarta ca și România în cazul prezidențialelor. Au fost câțiva factori decisivi în cazul acestor alegeri, a fost diaspora, a fost mediul online, au fost observatorii voluntari, au fost protestele din stradă și multe altele. Nu știu dacă are rost să vă bazați pe hazard și să sperați că totul va fi bine, puneți mână de la mână și îndemnați-i pe ai voștri să meargă la vot și să voteze responsabil.

Lasă un răspuns