Mobila din dormitorul copilului

Organizarea camerei unui copil este importantă. Aceasta constituie primul mediu cu care interacționează o bună parte din prima sa perioadă a vieții, iar modul în care este organizată această cameră și modul în care arată pot marca personalitatea copilului. Din fericire tot mai mulți părinți realizează importanța designului camerei copilului și se preocupă de acesta cu ceva timp înainte venirii copilului pe lume, apelând adesea la specialiști care să îi ghideze în alegerea culorilor pereților, modul în care să arate mobila, cum să fie poziționată în cameră și multe alte detalii de finețe, dar foarte importante.

Psihologia a demonstrat modul în care anumite culori influențează dezvoltarea unui anumit tip de emoții, fiecare culoare având un spectru care conduce la inhibarea sau la exprimarea unui anumit tip de emoții, de aceea e importantă alegerea culorilor din camera copilului, iar când vine vorba de mobila dormitor copii trebuie acordată importanța adecvată, astfel încât totul să fie în armonie și să contribuie la dezvoltarea normală a copilului.

De asemeni, în alegerea mobilei din dormitorul copiilor trebuie acordată atenție și aspectelor ce țin de siguranța copilului: trebuie evitate tot ceea ce este ascuțit sau poate cădea, totul trebuie fixat bine, trebuie evitat utilizarea oricărui obiect ar putea să cadă sau să producă vreun rău copiilor, știm bine că inventivitatea acestora este nelimitată, trebuie anticipat orice acțiune a acestora. Pentru aceasta apelul la specialiști este cea mai bună soluție, iar în aceste condiții alegerea mobilei pentru dormitorul copiilor va făcută ca la carte, pornind de la aspectele ce țin de partea vizuală și de designul mobilei, până la aspectele ce țin de siguranță și securitate.

Dacă ar fi să vă dăm câteva sfaturi pentru alegerea mobilei din dormitorul copiilor, cred că cel mai adecvat sfat ar fi alegerea unei mobile simple, fără mai mult de 3 culori, fără chestii sclipitoare și artificii de design. Optarea pentru minimumul necesar, fără dulapuri prea multe, fără un birou prea mare, totul să fie potrivit necesităților copilului, fără consum inutil de spațiu și, bineînțeles, de bani. Culorile trebuie să fie vii, dar fără culori ieșite din comun, acestea pot fi plăcute și adecvate vioiciunii copiilor, dar mai târziu, cu trecerea timpului, vor deveni deranjante și obositoare.

 

E amuzant când vezi că părinții nu iau în seamă niciunul dintre acestea aspecte, dar și trist, văzând că lasă totul în voia sorții. Nu sunt aspecte cruciale, dar toate aceste lucruri de finețe cumulate influențează o bună parte din personalitatea copilului. Poate pare banal pentru unii, aberant pentru alții, mincinos și multe altele, ar trebui să vedem de ce specialiștii din diverse domenii conexe acordă atât de multă importanță tuturor acestor aspecte, am putea spune pentru început că e vorba doar de aspectele financiare, dar până la urmă este vorba de știință la mijloc, aceștia aduc argumente științifice, logice, culese cu ajutorul unor metode științifice și dovedite. La mjiloc este, până la urmă, reputația unor oameni, care nu poate fi cumpărată cu bani, deși noi ne-am obișnuit să stabilim echivalentul a orice în bani, dar nu mereu e posibil așa ceva, chiar dacă e vorba de aspectul amintit mai înainte, unul care pare de-a dreptul banal.

Lasă un răspuns