Microsoft a achiziționat LinkedIn

Deciziile luate de către compania lui Bill Gates au fost mereu contestate, dar ultima veste din presă diferă puțin: Microosft a achiziționat rețeaua profesională LinkedIn.

Tranzacția este estimată la 26 de miliarde dolari de către specialiști, iar finalizarea acesteia se estimează să fie făcută la sfârșitul acesteia, după ce consiliile de administrație ale companiilor vor termina procesul.

 

LinkedIn se laudă ca fiind cea mai mare rețea profesională de pe piață din acest moment, totalizând peste 400 de milioane de profesioniști, aflându-se în ultimii ani într-o continuă creștere.

 

Un prim efect al acestei tranzacții a fost creșterea acțiunilor LinkedIn pe piață cu aproape 50%, în schimb, acțiunile Microsoft după încheierea acestei tranzacții au scăzut cu 3%.

 

Conform specialiștilor, LinkedIn România are în jur de 2 milioane de utilizatori, iar „piața Linkedin” de la noi, dacă putem spune așa, se ridică la 120 de milioane de dolari, dacă ar fi să calculăm valoarea fiecărui cont la 60 de dolari. LinkedIn se menține în România una dintre cele mai utilizate rețele de socializare, fiind a doua după, bineînțeles, Facebook.

Lasă un răspuns