Micile genii de școală primară

Programa pentru elevii de clasa a doua se modifică și nu este vorba doar de niște zvonuri. Dom’ Procopie, de la Menesterul Învățămintelor a aprobat-o deja.

Copiii de clasa a doua vor învăța fracții, biologie, fizică și geografie. Clasa a doua, nu e o greșeală. De acum vom putea să îi numim pe copiii de clasa a doua mici genii.

Nu este greșit să înveți biologie, fizică sau mai știu eu ce, dar nu e firesc să le înveți la această vârstă, un copil de 8 ani care de abia a învățat să scrie nu cred că este în stare să învețe despre circuite, să lucreze cu fracții sau cu noțiuni de geografie.

 

Furi copilăria elevilor, îi pui pe învățători într-o situație destul de jenantă, nu cred că e tocmai atât de ușor să faci un copil de clasa a doua să înțeleagă aceste materii. Am învățat și, bănuiesc că și voi, aceste materii, dar mult mai târziu.

 

Părinții, profesorii, toată lumea se revoltă. Nu e posibil să modifici programa fără să verifici dacă acele modificări sunt potrivite pentru elevi și pentru profesori. Aceasta nu este decât o altă lecție despre cum adoptă românii legi și cum orice poate fi aprobat, oricât de aberant, tâmpit sau fără sens ar fi.

 

Deja este prea târziu, contractele au fost semnate, manualele deja au început să fie tipărite, nu mai există cale de întoarcere, copiii vor fi genii, trebuie să ne dăm seama cât de inteligenți vor fi dacă ei vor ști să rezolve fracții în clasa a doua, vor ști ce sunt conductorii, circuitele etc, vor înțelege ce e clima, relieful, vor ști atât de multe despre pământ. Oau, clasa a doua! Ce copiii inteligenți!

 

Problema nu se pune așa. Vor fi cu siguranță probleme de înțelegere, nu le va fi ușor să învețe aceste lucruri. Chiar dacă vor reuși, ar trebui să ne simțim vinovați că am permis așa ceva și le-am furat copilăria. Ei, la această vârstă, ar trebui să se joace, nu să învețe biologie, fizică sau geografie. Ei nu au dreptul la replică. nu au cum să se apere sau cum să se opună, așa că suntem datori să îi apărăm și să replica celor de la conducerea Ministerului Învățământului.

 

Dacă doriți să vă alăturați și dumneavoastră împotriva acestei aberații, cei de la Portalînvățământ.ro au creat o petiție. Semnați-o și nu treceți cu vederea distrugerea copilăriei copiilor de clasa a doua.

Lasă un răspuns