McLaren MP4-12C GT3

Britanicii de la McLaren a oferit în premieră primele imagini cu versiunea de curse a modelului MP4-12C care a fost scoasă pe circuitele din Marea Britanie, de la Mina şi Silverstone, ca mai târziu această maşină să fie testată pe mai multe circuite europene care sunt omologate FIA.

Această maşină a fost dezvoltată în colaborare cu CRS Racing. Maşina este propulsată de un motor de 3,8 litri care a fost modificat în aşa fel încât să poată face faţă competiţiei GT3.

Pentru ca acest automobil să primească omolagarea FIA constructorii au fost nevoiţi să doteze această maşină cu un nou set de amortizoare, cu un sistem de frânare mai performant, pe lângă acestea roll-cage-ul care nu poate fi absent de pe nici o maşină participantă la GT3.

MP3-12C GT3 acum are un nou splitter faţă, pragurile laterale au fost restilizate, la fel ca şi deflectorul de aer, iar o altă deosebire faţă de modelul de serie este că eleronul este fix. Această maşină va fi vândută piloţilor privaţi care doresc să participe în sezonul viitor al cursei GT3.

Sursa: Autoblog.com

Lasă un răspuns