Mazda MX5-GT

Mazda MX-5 este comercializată din anul 1989 şi nimeni nu s-ar fi aşteptat ca încă să mai continue vânzarea acestui model până în zilele noastre. Japonezii de la Mazda au dezvoltat o versiune GT a acestui model, versiune care va participa împotriva altor modele care s-au consacrat cu timpul în această cursă şi au devenit legende ale acestei curse.

Noul automobil MX5-GT este propulsat de un motor de 2 litri care dezvoltă 275 de cai putere, iar această maşină va participa în cursa Britcar MSA British Endurance Championship care se organizează anul acesta. Maşina a fost realizată în colaborare cu compania Jota Sport.

Maşina accelerează de la 0 la 100 de kilometri pe oră într-un interval de timp de 3 secunde, iar viteza maximă atinsă de maşină este de 257 de kilometri pe oră. Performanţele care clasează acest model pe primul loc în topul celor mai puternice MX5-uri produse vreodată sunt datorate masei scăzute de aproximativ 850 de kilograme. Maşina a primit un nou set de jante şi anvelope, un nou sistem de frâne şi un nou sistem de suspensie.

 Sursa: Motorward.com

Lasă un răspuns