Maşinile mai vechi de 12 ani au fost interzise în Seine Saint Denis

În suburbia Parisului Seine Saint Denis administraţia locală a hotărât interzicerea în zonă a maşinilor care sunt produse înainte de anul 2000. După cele citite din presa franceză Ministerul Mediului este de acord şi îmbrăţişează propunerea administraţiei locale din Seine Saint Denis, astfel s-ar putea ca această măsură să fie luată şi în alte oraşe mari din Franţa, asta pentru început, ca mai apoi, spre răul celor care fie nu au bani de altă maşină, fie îi au dar nu consideră că trebuie să o schimbe pe cea pe care o posedă, această lege ar putea fi aprobată în aproximativ 2 – 3 ani pentru întregul teritoriu al Franţei.

Regiunile întinse în care va fi aprobată această lege, pentru început, sunt: Bordeaux, Paris, Lyon, Grenoble, Aix en Provence, Clemont Ferrand şi Nice. Aceste regiuni întinse sunt în primă fază, de cobai, Ministerul Mediului urmând să aprobe restricţia maşinilor mai vechi de 12 ani. După efectele experimentului aprobării restricţiei în regiunile mai sus menţionate, Ministerul Mediului Francez va lua hotărârea care priveşte întreg teritoriul francez.

O impresie personală în legătură cu acest subiect: fie că legea va fi aprobată francezii nu se vor împotrivi, sau se vor împotrivi dar într-un număr mai mic, restul respectând legea deoarece nu prea aş vedea un francez protestând împotriva unei astfel de legi, dar asta este doar ceea ce gândesc eu, deci nu trebuie luate prea mult în considerare ultime rânduri deoarece există posibilitatea să greşesc şi să mă înşel de reacţia pe care ar putea să o aibă francezii.

Lasă un răspuns