Mărirea alocațiilor, subiect de scandal

Din nou au început disputele legate de măsura de mărire a alocațiilor pentru copii. Dacă până acum disputa era legată de adoptarea sau neadoptarea acestei măsuri, acum se pun în discuție efectele pe care această măsură le-a provocat.

Dreapta își asumă această măsură și se înclină, așteptând laudele, aplauzele și uralele din partea celor care se bucură de această măsură. Stânga urlă și contrazice această măsură, mai ales pentru faptul că o bună parte dintre cei care până acum beneficiau de ajutor social, acum nu se mai încadrează în plafonul impus pentru această indemnizație din cauza acestor alocații.

E o ceartă continuă, de o penibilitate inimaginabilă. Se ceartă continuu, dar când este vorba de ceva serios, nu se ia nicio măsură. O zbatere continuă, mânată de orgolii tâmpite.

În loc să colaboreze și să conlucreze, ei doar încearcă să se prindă unii pe alții pe picior greșit pentru a face totul public și pentru a stârni un nou scandal. La fel și cu măsura măririi alocațiilor. Politicienii noștri dragi uită că în spatele certurilor lor se află niște măsuri sociale, niște măsuri al căror impact este resimțit de sute de mii de persoane. Le place să se certe și să urle unii la alții, dar uită tocmai de persoanele care i-au numit în acele funcții.

 

Trebuie să avem în vedere, totuși, că o bună parte din populație României a fost afectată de această măsură (fie în mod pozitiv, fie în mod negativ), de asemeni, nu trebuie să uităm faptul că acești oameni au drept de vot și își aduc aminte de cei care le-au dat. Primind fără să facă nimic, îi vor numi pe aceiași inepți care i-au ajutat pe ei să se complacă în sărăcie, doar-doar vor mai obține alte beneficii fără niciun fel de efort și în următorul mandat. Pot fi acuzat că sunt rece, acid și că generalizez. Poate că da, îmi recunosc păcatul, dar îmi revendic și dreptul de a aavea un strop de adevăr în spatele vorbelor mele. Sunt realități pe care le observăm toți, dar nimeni nu are curajul să pună această problemă în discuții publice, nici atât când vine vorba de căutarea și implementarea unor soluții pentru ameliorarea acestor probleme.

Lasă un răspuns