Scandalul cu agentul sub acoperire Robert Turcescu a stârnit scandaluri în presă și în mai multe instituții.
Turcescu doar a aruncat bomba și acum tace mâlc, după accesul de adevăr, nu mai scoate un cuvânt. O scamatorie proastă de marketing, dar vedem evoluția lucrurilor și vorbim despre asta mai târziu.
Până atunci Ministerul Apărării Naționale ne dă o lecție, unii o pot trata drept amuzantă, alții ar putea să plângă după ce o văd (în semn de compătimire cu cei */*/* care au scris-o).
Vedeți comunicatul aici.
E o lecție bună de a da un comunicat în care nu spui nimic și… te mai și victimizezi, pe deasupra! Poți da niște informații concrete într-un comunicat de presă sau, dacă n-ai nimic de zis, nu îl dai. E o regulă simplă care ține de logică, nu trebuie să fii mare meșter într-ale comunicării.
E un exemplu bun, un bun mod de a le arăta altora un model de (ne)comunicare, să vadă și ei cum nu trebuie să arate un comunicat de presă.
Și nu uitați ca la final să puneți totul în cârca altora, „abilitați” le zice, ei să ia măsuri. 🙂
Am mai scris și despre comunicare prin social media, cum ar trebui să se folosească companiile de social media pentru a interacționa cu clienții. Din păcate, și acolo am dat un exemplu negativ, ca și aici. Așteptăm și pozitivele.