Manipularea opiniei publice: START

Lupta matematică între viitori președinți ai României a început. Sondaje peste sondaje, dezbateri, discuții, strategii, scheme, toate fac parte din activitățile desfășirate de către partidele din România în ultimele săptămâni.

Lupta între ei a început matematic, în underground a început campania electorală, fiecare se luptă să obțină cât mai mulți susținători și să pară cel mai bun candidat.

În spatele tuturor acestor lucruri simple, să spunem, se duce o luptă grea. O luptă în care minți mari au cuvinte importante de spus, sunt consilieri, sunt oameni deștepți cooptați de către demagogi pentru a manipula prostimea și pentru a-i face câștigători, asta vor toți. Cea mai bună soluție este manipulare opiniei publice, e cea mai eficientă și cea mai ieftină soluție, tind să cred că, mai nou, este și cea mai simplă, având în vedere nivelul la care se află educația în România.

Așa cum spuneam, opinia publică se manipulează foarte ușor în contextul unei educații de proastă calitate, dacă nu chiar în lipsa unei educații, fie că vorbim de cea formală, informală sau de orice fel. Modelarea opiniei publice în sensul dorit se face prin media, e cea mai ușoară modalitate, iar fiecare partid politic își are canalul media dedicat sau apropiat, dacă nu chiar „proprietate privată” a vreunui membru din partid. Se răspândesc știri, zvonuri, bârfe, toate bine direcționate, pozitive despre ai lor, negative despre concurență, asta se face zilnic, oră de oră, astfel încât să se asigure buna propagare a mesajului, iar apoi nu au decât să aștepte cu mâinile în sân rezultatele, e, practic, o luptă între manipulatori, cine reușește să atragă cât mai multe canale media în favoarea sa, acela câștigă, cine are ziare, televiziuni și emisiuni, e cel mai tare și va câștiga.

 

Așadar, declarăm sesiune deschisă de manipulare a opiniei publice. Start manipulare! Start prostie! Fie ca cel mai dobitoc să câștige, ca de obicei. Nici nu avem cum spera la altceva.

Manipulare plăcută!

Lasă un răspuns