Mai mult decât masaj

Stau uneori și mă amuz observând modul în care simplificăm și vulgarizăm unele idei pe care le împrumutăm din alte țări. Nu contează că e vorba despre niște idei, despre niște lucruri sau despre orice altceva, avem un dar înnăscut de a insista asupra formei și de a trece cu vedere esența, în mod intenționat și total conștient, bineînțeles.

De acest tratament au avut parte și oameni, adevărate valori în afara țării, dar la noi au fost tratați oribil. E valabil și invers, persoane simple care au plecat de la noi și care ajunse în alte țări au tratate ca niște semi-zei.

 

Un alt exemplu este cel al domeniului masajului erotic. Acesta există și este practicat în orient de secole, dar ajuns la noi a fost vulgarizat și tratat ca și o formă de înjosire. Ceea ce pentru alții este artă, la noi a ajuns să fie vulgarizat și o rușine. Au contribuit și mass-media și pseudo-vedetele care au prezentat în mod greșit totul. Acum mulți ani apărea destul de des Țântâreanu și vorbea despre masajul thailandez cu subînțeles, folosind exprimări care lăsau loc interpretărilor. De atunci a trecut mult timp și puțini au înțeles că Tao Massage înseamnă mai mult decât satisfacerea unor necesități fiziologice, înțelesurile și importanța pe care orientalii le acordă acestor masaje sunt cu totul altele. Ei plasează efectele masajului în câmpul energetic, plasând aici și erotismul, iar aceste efecte se fac resimțite asupra sănătății fizice (înlăturând stresul, oboseala, apatia etc.), dar și la nivel spiritual și energetic.

Uneori toate aceste greșeli se fac din cauza lipsei de informații, din cauza nedocumentării. Bineînțeles, contribuie și senzația de atotștiutori de care suferă unii.

Lasă un răspuns