Mai avem de învățat…

Printre multele defecte ale românilor cea mai păgubitoare este rezistența la nou sau, cum preferă să îi zică englezii, narrow-mindedness. Nu reușim să trecem peste tradițiile învechite și de mult depășite, cu atât mai mult căutăm contra-argumente și puncte slabe pentru orice e nou.

Voi da un exemplu concret, astfel încât să fiu cât se poate de explicit, să nu filosofez. Videochatul e o chestie pe care puține persoane o acceptă la noi, e o rușine să faci videochat, iar dacă ai curajul de a recunoaște acest lucru ai toate șansele să fii exclus de către toți apropiații tăi și să fii expus unor pedepse cu origini primitive, adaptate oarecum zilelor noastre.

E greu să treci dincolo de aparențe și să judeci esența. Etichetăm și deschidem gura înainte de a încerca să punem lucrurile în balanță. Aceasta e o meserie, înainte de toate, iar ceea ce se întâmplă acolo trece dincolo de satisfacerea unor nevoi animalice și de ceea ce unii se grăbesc să numească „cea mai veche meserie din lume”, între acestea două sunt diferențe semnificative, iar neînțelegerea acestui fapt conduce și apariția prejudecăților printre românii noștri dragi.

Trebuie să înțelegem că în spatele acestei meserii se află pudoarea. Pe de altă parte, creșterea explozivă a cererilor de angajari videochat este o explicație pentru orice om care înțelege mecanismele care stau la baza economiei de piață, acolo unde există cerere e normal că trebuie să apară și oferte. În lipsa unei cereri substanțiale nu ar exista atât de multe oferte, iar aceste oferte de angajări apar tocmai pentru satisfacerea unor nevoi impuse de către piață. Sunt noțiuni de bază pe care orice persoană cu o logică minimă le poate înțelege. Sunt persoane care trăiesc din asta, au făcut avere din asta, dar cu toate acestea duc o viață normală, sunt niște persoane obișnuite.

 

Un bun exemplu de companie care s-a dezvoltat și oferă condiții avantajoase angajatelor este Laguna Studio, un studio care oferă condiții avantajoase angajatelor, precum angajare legală, cu plata contribuțiilor sociale și a taxelor către stat, condiții bune la locul de muncă, cu oferirea tuturor dispozitivelor de ultimă generație și a suportului tehnic adecvat, plus multe alte detalii pe care le puteți consulta și singuri pe siteul lor.

 

În concluzie, mai avem multe de învățat. Trebuie să ne învățăm să gândim înainte de a emite o părere și să evităm preluarea oricăror păreri de-a gata, fie că ele sunt emise de către persoane care au vreun fel de autoritate sau influență asupra noastră, trebuie să fim stăpâni pe noi și să vedem dincolo de aparențe, să nu mai discriminăm și să înțelegem cum funcționează unele lucruri. De aici și până la transpunerea tuturor acestor idei în comportamentul compratrioților noștri este cale lungă. Așteptăm… încă așteptăm.

Lasă un răspuns