Lucy (2014)

Lucy este un film care a ajuns destul de repede în box-office și se menține acolo, deși a trecut destul de mult timp de la lansare. Am putea spune că încasările unui film dictatează și calitatea acestuia. În acest caz este la fel, Lucy (2014) fiind un film de acțiune și science-fiction, dar și thriller.

Luc Besson este cel care s-a ocupat de producție, numele lui trebuie să îl asociem și cu „The Fifth Element” și „La Femme Nikita”, alte producții bune, dar Lucy întrece orice așteptări. Putem spune chiar că Lucy este prima producție în care în rolul principal este o supereroină, primul film al cărei acțiuni se desfășoară în jurul unei supereroine.Lucy (film 2014)

Lucy este o femeie americană de 25 de ani care studiază în Taipei, Taiwan. Lucy acceptă cu greu să se implice în afaceri cu droguri la insistențele prietenului ei. Ea livrează o servietă cu droguri unui anume Mr. Jang, șef al mafiei coreene. În servietă se aflau niște pachete cu droguri sintetice numite PCH4, extrem de valoroase.

Lucy este capturată de către mafioții coreeni și îi este implantat un pachet cu PCH4 în stomac, urmând ca împreună cu alte persoane să transporte aceste pachete cu droguri în Europa. În timp ce ea este captivă, unul dintre mafioți o lovește în burtă și eliberează o mare cantitate de PCH4 în corpul lui Lucy. Ca rezultat, Lucy începe să aibă noi puteri fizice, dar și mentale, omorându-i pe cei care o țineau captivă și reușind să evadeze.

Lucy merge la cel mai apropiat spital și cu ajutorul medicilor reușește să scape de restul de PCH4 care îi rămăsese în stomac, dar cu ajutorul capacităților mentale pe care abia le căpătase își dă seama că are nevoie și de celelalte 3 pachete cu PCH4 pentru a supraviețui. Ajungând la hotelul unde stătea Mr. Jang, folosindu-se de telepatie, reușește să afle locația celorlalți trei transportatori de droguri și pornește pe urmele lor.

Când ajunge la apartamentul său, Lucy îl contactează pe doctorul Samuel Norman, interpretat de Morgan Freeman, după ce a studiat situația în care se află și modul în care își poate folosi capacităție pe care i le oferă PCH4.

După aceea, ea zboară către Paris, iar după ce ajunge acolo îl contactează pe Pierre del Rio, un căpitan din poliție, pentru a o ajuta să găsească celelalte trei pachete cu droguri. Puterile lui Lucy cresc, reușind să dezactiveze mental mai mulți polițiști și să îl prindă pe mafiotul coreean care avea cele trei pachete cu droguri. După ce aceasta intră în posesia drogurilor, încearcă să îl găsească pe doctorul Norman, în timp ce Mr. Jang se luptă cu poliția franceză pentru a își recupera drogurile.

După ce are o discuție pe teme științifice cu doctorul Samuel Norman și o echipă de cercetători, își injectează restul de PCH4 și se transformă într-o formă neconvențională în încercarea de a obține toate informațiile despre Univers, informațiile fiind stocate într-un computer. Apoi Lucy reușește să circule în timp și să afle cât mai multe detalii despre rasa umană. În același timp, după ce o rachetă a spart ușa laboratorului, Mr. Jang intră în laborator și îndreaptă o armă către capul lui Lucy, încercând să o omoare. Imediat după ce o împușcă pe Lucy, aceasta dispare, explicând că a dispărut în continuumul spațiu-timp, explicând faptul că timpul este cel care permite existența noastră, în absența timpului materia nu ar exista. Ceea ce rămâne în urma lui Lucy sunt hainele ei și computerul în care a stocat informațiile. Imediat, căpitanul del Rio intră și îl împușcă pe Mr. Jang, apoi întrebându-l pe doctorul Norman unde este Lucy primește un mesaj pe telefon în care scrie „Sunt peste tot”.

Filmul Lucy (2014) se termină cu imaginea împușcării lui Mr. Jang pe fundal fiind vocea lui Lucy care spune: „Viața ne-a fost dată cu un miliard de ani în urmă, iar acum știi ce să faci cu ea!”.

 

Filmul Lucy este pe aceeași temă, chiar pe alocuri asemănător cu Transcendence. Dacă stăm și analizăm puțin ambele povești, putem spune că regizorii s-au reprofilat și încearcă să dea naștere unui nou gen de filme. Dacă până acum existau doar filme cu supereroi care țineau locul divinății și se adresau doar celor mici, acum asistăm la înlocuirea supereroilor cu forme superioare de inteligență care reușesc să atingă statutul lui Dumnezeu prin anumite mijloace. Criza lipsei unei identități religioase se simte din ce în ce mai tare, iar acesta este elementul de care se folosesc regizorii.

 

Lucy (2014) își rezervă succesul atât prin povestea interesantă prezentată în film, cât și prin distribuție, nu în orice film o ai pe Scarlett Johansson în rolul principal, mai ales în rolul unei supereroine. De asemeni, Morgan Freeman este un alt nume mare ce apare în film, acesta pare nelipsit în ultimele filme cu teme științifice din ultimii 2-3 ani. Începe să fie asemănat cu un Chuck Norris al științei.

 

Per total, filmul Lucy merită urmărit și vi-l recomandăm. În România a fost lansat în cinematografe de doar o săptămână, așa că nu ratați ocazia și mergeți să vedeți un film bun. Totuși, nu se poate explica nota mică obținută de acesta pe IMDB, 6,6.

Lasă un răspuns