Locul unde s-a interzis Crăciunul

Când spunem că undeva s-a interzis Crăciunul, cel mai probabil ne vine în minte scenariul unui film, mai exact „Cum a furat Grinch Crăciunul” (titlul original, „How the Grinch stole the Christmas”. Se pare că uneori realitatea poate ajunge și la realitățile vehiculate în filme, iar cel mai recent exemplu vine din statul Brunei, unde sultanul a interzis Crăciunul.

Mai exact, oricine își decorează casa, se îmbracă-n Moș Crăciun sau face orice lucru ce are legătură cu Crăciunul, riscă să fie amendat cu o sumă de aproximativ 20000 de dolari, plus vreo 5 anișori de închisoare.

Nu este nicio glumă, sultanul din Brunei chiar s-a luat mult prea în serios și a luat această decizie pentru a-și ține musulmanii orice influențe periculoase ce pot veni din partea altor religii.

 

Deși numele acestei țări nu este prea cunoscut, ea este foarte bogată. Răzvan Pascu a scris recent un articol relevant despre Brunei, vă recomand pe această cale să-l citiți, puteți afla lucruri interesante (plus câteva poze de la fața locului).

 

Situația din Brunei se situează la limita dintre hilar și trist. Totuși, la mijloc este un sultan care e dominat de o ideologie musulmană radicală, ar trebui totuși să vedem totul per ansamblu și să înțelegem care sunt riscurile pe care le aduc cu sine imigranții de origine musulmană, în special în contextul în care în unele zone ar putea ajunge mai devreme sau mai târziu majoritari (țin să precizez că nu vreau să discriminez, ci tratez totul cu o doză destul de ridicată de realism).

Lasă un răspuns