Lipsa de informații naște idioți

O tehnică de manipulare utilizată foarte des este fragmentarea informațiilor și prezentarea lor în felul acesta. Te poți folosi de așa ceva în orice situația, iar o situație recentă ne arată cât de mult poate influența lipsa de informații și ce se poate construi cu ajutorul acesteia: e vorba despre isteria stârnită pe rețelele de socializare de către poza unei mașini a poliției comunitare din județul Harghita.

Informațiile s-au răspândit atât de repede și unii au devenit atât de vocali, încât nimeni nu a avut timp să se mai uite și pe celelalte părți ale mașinii, poate mai există și vreo inscripție în română pe acolo.

Atașez mai jos o imagine preluată de pe pagina de Facebook a lui Sabin Gherman, pentru a fi mai explicit și pentru a îmi dovedi spusele:

 

 

 

Din poze se poate vedea foarte bine că celelalte trei laturi ale mașinii sunt inscripționate în limba română. Merită să facem atât caz pe urma unei singure inscripții scrise în limba maghiară?

 

Isteria s-a răspândit repede, iar toți ultranaționaliștii nu au ratat această ocazie de a face scandal cu ajutorul acestei imagini și a realității ciuntite pe care o reprezintă.

 

Nu sunt maghiar și chiar nu susțin în vreun fel județele ținutului secuiesc, nu sunt de acord cu cererea lor de autonomie și nici cu alte apucături anti-române de ale lor. Doar nu pot suporta să văd atâta panaramă din cauza unui fapt care nu e fondat.

Urăsc acest naționalism exacerbat și nu mai pot sta tăcând și să asist fără să fac nimic la acest spectacol al nebunilor. Aceștia se folosesc de lipsa de informații pentru a își alimenta discursurile xenofobe și naționalismul bolnav.

Lasă un răspuns