Liniștea politică a verii

Ieri a fost ultima zi calendaristică de vară și continui să mă minunez de cât de liniște a fost în această vară pe scena politică românească. Cu mici ieșiri nervoase din partea unor partide și unor politicieni, a fost neobișnuit de calm totul.

Cred că am devenit dependenți de scandaluri și de urlete. Unde ne e președintele care ne-a dat țara înapoi și premierul care ne face mândri că suntem români? Aaa, a fost vacanță, țara doarme când politicienii îs în vacanță.

Stați! Cred că tocmai am făcut o descoperire: ne putem lipsi de parlamentari, chiar ne-a plăcut liniștea asta, am putea economisi și niște bani și s-ar face curat și-n media, nu ar mai avea presarii subiecte pe marginea cărora să răcnească și să tot lungească fideaua.

 

În plus, nu doar am rămâne cu banii necheltuiți, dar am fi lipsiți și de decizii proaste și de discuții la fel de inutile. Am găsi noi o soluție în timp pentru rezolvarea tuturor acestora, dar sigur numai parlament nu mai vrem, că nu-i deloc reprezentativ, așa cum am fost mințiți. E reprezentativ când se-mpart găleți, ulei și sacoșe și atunci când se mănâncă mici și se bea bere pe banii partidelor. Trec alegerile, se calmează apele, uită toți politicienii de noi și mai departe știu ce au de făcut, trebuie să își recupereze investițiile din campanie. Asta fac cei care au câștigat, în timp ce cei care au pierdut fac gargară și caută motive de scandal, poate-poate până la următoarele alegeri nu le va uita lumea culoarea și numele.

 

Vrem perioade cât mai lungi de liniște politică, aceasta se trasmite și în alte planuri, poate nu va mai ploua cu mizerii, norii vor fi și ei mai fericiți, cred că întregul mapamond va resimți diferența.

 

Lasă un răspuns