Libertatea presei (noastre)

Susținătorii Antenei 3 au ieșit ieri în stradă pentru a protesta pentru libertatea presei.

Ceea ce s-a întâmplat acolo a fost de-a dreptul jenant, ceea ce ei au numit „Plimbare la Cotroceni”, un miting neautorizat, la care au participat în jur de 4000 de persoane, în jurul orei 17, pe o căldură îngrozitoare.

Majoritatea protestatarilor erau pensionari, suferinzi de toate bolili, pe care nu îi scoți din casă niciodată, dar când e vorba de o cauză nobilă sunt sănătoși tun. Ceea ce e și mai revoltător este că o bună parte dintre ei erau însoțiți de copii, probabil nepoți, care nu se simțeau tocmai bine într-o mulțime de obosiți care strigau și, se pare, că mai erau și violenți.

 

Anteniștii luptă pentru apărarea libertății presei, dar se pare că vor doar ca ei să fie liberi, restul nu au voie să spună nimic. Eroul zilei a fost Cristi Dorombach, aka Piticu.ro, care a salvat o reporteră B1 TV de mulțimea de obosiți care încerca să o agreseze.

 

Pentru ce libertate a presei mai militezi tu, dacă iei la bătaie primul jurnalist care îți iese în cale? Fiecare are voie să își exprime punctul de vedere, dar e penibil să vezi că dintr-o mulțime care luptă, cică, pentru libertatea presei, cineva sare să ia la bătaie un jurnalist, în timp ce jandarmii-și mănânâncă gogoșile-n tihnă.

 

Nu îmi închipuiam că în această eră a Internetului cineva mai susține televiziunile cu atât devotament. Am încetat să urmăresc televiziunile românești de când au depășit orice limită a prostirii, a manipulării, a minciunii. Distorsionează orice informație, totul e senzațional, de mult s-a trecut pragul jurnalismului de haită, televiziunile se aseamănă cu un grup de babe ce bârfesc în fața blocului.

Vedetele anteniste au fost tratate ca niște zeități: Gâdea, Badea, Ursu și Diaconu. Ei sunt cei care au „organizat” mitingul și se vedea clar că sunt conducătorii taciți ai mulțimii fanatice.

 

Cum poți manipula, în așa hal, o mulțime de obosiți, încât să îi scoți în stradă, într-o zi de weekend, pe caniculă?

 

Vor libertatea presei, fie vorba între noi, ei vor mai mult libertatea lui Voiculescu, dar asta e altceva. Ei vor doar ca ei să fie liberi și să spună ce vor despre cine vor. Restul, dacă nu sunt de acord cu ei să fie omorâți, mint!

 

Nu susțin pe nimeni în acest conflict, dar ceea ce s-a întâmplat ieri este de-a dreptul revoltător, ne întoarcem cu 25 de ani în urmă și începem să ieșim iar în stradă. Dar de ce? Pentru că sunt alții care nu sunt de acord cu noi? Nimeni nu are dreptate, dar fiecare are dreptul să spună ce vrea, în limita bunului simț. Se pare că așa ceva nu mai există nici în presă, nici în România zilelor noastre și ni s-a demonstrat că bătrânețea nu înseamnă neapărat înțelepciune, ci poate fi și dobitocie, în unele cazuri.

 

Ce avem de învățat din „Plimbare la Cotroceni?”?

Că trebuie să ne punem mințile în cap și să mergem la vot, să votăm. Nu contează pe cine, dar nu trebuie să ne lăsăm pe mâna unor bătrâni manipulați foarte ușor de către orice televiziune, trebuie să ne dăm seama că ei sunt cei care i-au ales pe care au fost și sunt și acum la conducere.

 

Vrem libertate presei, dar doar a canalelor media pe care le urmărim noi. Restul să fie la mâna noastră și să fie cenzurați. Cine nu-i cu noi e împotriva noastră și trebuie să fie redus la tăcere. Frumos, dragi comuniști. Ieșiți să protestați pentru democrație, dar îndoctrinarea comunistă pute, se simte de la zeci de kilometri.

Lasă un răspuns