Legea service-urilor auto

După o încercare nereușită anul trecut de a adopta legea service-urilor auto, zilele trecute Camera Deputaților a adoptat această lege. Legea service-urilor auto obligă patronii service-urilor auto să îi ofere clientului posibilitatea de a vedea reparațiile care sunt făcute automobilului.

Clientul poate asista direct la reparație sau în cazul în care nu poate asista direct, service-urile auto trebuie să își instaleze camere de luat vederi prin care clienții pot vedea lucrările care sunt făcute automobilelor lor.

Această lege era necesară, având în vedere numărul mare de plângeri depuse de către șoferi prin care se plâng de calitatea reparațiilor făcute de service-uri. O altă problemă raportată de către mulți șoferi este facturarea unor servicii fictive, de multe ori fiind facturate schimbări de piese asupra cărora nu s-a acționat în vreun fel sau au fost înlocuite cu piese uzate care sunt facturate ca piese noi.

În cazul în care un service auto este raportat de 5 ori, RAR va reefectua verificările necesare pentru ca acel service să primească autorizația de funcționare. Dacă RAR-ul efectuează aceste verificări de două ori în decursul aceluiași an serviceul nu va mai avea dreptul de presta servicii, fiindu-i ridicată autorizația de funcționare.

Lasă un răspuns