Legea defăimării – măsurarea impactului din mediul online

Dacă ieri scriam despre legea defăimării și precizam acolo și câteva informații legate de valul de nemulțumire stârnite printre internauți, iată că astăzi au apărut și primele măsurători ale impactului provocat de această lege în mediul online.

Conform măsurătorilor făcute de către cei de la MediaTrust, legea defăimării „a lui Dragnea” a adunat nici mai mult, nici mai puțin decât aproape 10.000 de mențiuni în mediul online, în două zile și jumătate, adică perioada 9-11 februarie (până la prânz).

Pe primul loc în topul mențiunilor făcute cu privire la legea defăimării în mediul online se află Facebook-ul, cu 86% (adică 8128 de mențiuni) din totalul mențiunilor, fiind urmat de presa online, care a atras 9% din totalul mențiunilor, apoi urmând Twitter-ul (cu 3 procente) și forumurile și blogurile, cu două procente.

În total au fost înregistrate 9469 de mențiuni, Facebook-ul adunând 8128 dintre acestea.legea defaimarii

În ceea ce privește impactul în presă, mențiuni legate de legea defăimării sociale au apărut în mai mult publicații, cele mai multe fiind în Ziuanews.ro, în număr de 54, apoi pe ziare.com, în număr de 48. Pe lângă acestea au mai apărut mențiuni și în alte publicații (b1tv.ro, realitatea.net, psnews.ro, evz.ro, agerpres.ro, cotidianul.ro, romanialibera.ro și dcnews.ro).

legea defaimarii sociale

 

MediaTrust a urmărit mai mult de 2500 de surse de știri online și peste 30.000 de siteuri, forumuri și bloguri, aceasta pe lângă rețelele sociale deja menționate mai sus.

 

Această analiză media vine ca o luare de puls a situației pornite de către legea defăimării în mediul online. Poate și mai interesant ar fi fost dacă pe lângă aceste date pe care vi le-am prezentat deja ar mai fi apărut și alte informații, precum tonul mențiunilor privitoare la legea defăimării sociale, să știm câte dintre acestea au fost pozitive, câte au fost neutre și câte negative.

 

Sursa: Costin Cocioabă @ Refresh.ro

Lasă un răspuns