Legea dării în plată a fost adoptată

Mult discutat lege a dării în plată a fost adoptată astăzi de către Parlament. În următoarele trei zile legea rămâne în Parlament, perioadă în care membrii parlamentului au dreptul să o conteste, după această perioadă (dacă nu va fi contestată) legea va fi înaintă către președinte pentru a fi promulgată, acesta având termen 10 zile pentru a o promulga sau pentru sesiza Curtea Constituțională.

Legea dării în plată acordă posibilitatea celor care au luat credite de maximum 250.000 de euro de a le fi șterse datoriile către bănci prin punerea imobilului în proprietatea băncii. Precizarea importantă este că de această lege nu vor putea beneficia cei care și-au achiziționat locuința prin programul „Prima casă”.

 

Legea a fost adoptată în Parlament cu majoritate de voturi, doar doi deputați nu au votat pentru aceasta. În momentul adoptării legii în Parlament s-a întâmplat o bufoniadă, toți parlamentarii au început să aplaude. Pentru ce, probabil nici ei nu știau și nici acum nu știu exact.

 

Guvernatorul Mugur Isărescu și alți economiști români s-au opus adoptării legii dării în plată și au avertizat posibilele repercusiuni negative negative pe care această lege le-ar putea aduce pe piața financiară românească.

Până în acest moment Mugur Isărescu nu a făcut nicio declarație cu privire la adoptarea legii dării în plată.

Lasă un răspuns