Legea cash-back intră în vigoare

Mai sunt doar trei zile până la intrarea în vigoare a legii cash-back. Prin această lege comercianților li se permite să bani cash în schimbul unor plăți cu cardul.

Legea impune și o serie de limitări, de această lege putând beneficia doar firmele care au o cifră anuală de afaceri de minimum 10000 de euro.

 

Economiștii apreciază că de această lege se vor bucura cel mai mult comercianții din mediul rural, unde nu prea sunt bancomate. Pe de altă parte, legea ajută foarte mult răspândire infrastructurii de POS-uri din România, presupunându-se că tot mai mulți comercianți vor fi interesați să își aibă un POS în incinta afacerii lor, în special pentru că prin eliberarea sumelor cash în schimbul plăților cu cardul vor mai putea avea o sursă de venit de pe urma comisioanelor.

 

Chiar unul dintre oficialii MasterCard a declarat într-un interviu recent că salută această lege și afirma faptul că România nu are încă o cultură în ceea ce privește utilizarea cardurilor și realizarea de plăți cu ajutorul lor.

Lasă un răspuns