Legea antifumat se modifică

După îndelungi certuri și dezbateri, legea antifumat va fi modificată. Dacă s-a discutat imediat după ce aceasta a intrat în vigoare despre posibilitatea creării unor cluburi de fumători, acum se vorbește din nou de adoptarea unor amendamente legii împotriva fumatului.

Printre amendamentele propuse Legii antifumat se află, în primul rând, redefinirea spațiului public închis: spațiu închis cu tavan, plafon, acoperiși și înconjurat de jur-împrejur, indiferent de caracterul permanent sau temporar al acestuia. Astfel, se discută despre posibilitatea de a repermite fumatul pe terase.

Un alt amendament despre care se discută pentru a fi adoptat este despre permiterea fumatului în spații special amenajate, în care va fi permisă și consumarea unor băuturi calde sau răcoritoare.

 

Militanții împotriva fumatului deja au început să facă scandal și să reclame faptul că o lege care n-a civilizat nu durează prea mult, aceste amendamente despre care se tot discută fiind o tendință de a reintroduce un obicei sălbatic, barbar, total necivilizat.

Deputații și senatorii care susțin modificarea Legii împotriva fumatului își susțin proiectul legislativ prin mărturiile și plângerile pe care le-au primit din partea patronilor de localuri, care reclamă o serie de probleme economice de când a intrat în vigoare legea care interzice fumatul în spațiile publice închise. Pe lângă aceasta, ei mai scot în evidență și lipsa de logică în definirea spațiului public închis, definiția din actuala formă a legii permițând o serie de interpretări pe care ei le consideră greșite.

 

Proiectul momentan este în dezbatere, urmează ca în săptămânile următoare să aflăm dacă legea va fi modificată și amendamentele propuse prin acest proiect de lege vor fi adoptate.

Lasă un răspuns