Legea antifumat – constituțională

Ieri Curtea Constituțională a dezbătut constituționalitatea legii care reglementează fumatul în spațiile publice deschise, stabilind constituționalitatea acesteia.

Pe scurt, de acum urmează ca aceasta să fie publicată în Monitorul Oficial, iar toți cei care sub incidența acestei legi au 45 de zile la dispoziție să se conformeze și să respecte reglementările aduse de către noua lege.

 

Discuții privind noua lege au tot început, unii sceptici prevăzând efectele nocive ale acestei legi asupra economiei, afirmând că mulți fumători nu vor mai ieși în anumite localuri pentru că nu pot fuma. Este destul de greu să tragem niște concluzii și să dezvoltăm astfel de raționamente înainte să vedem punerea în aplicare a acestei legi.

 

Totuși, există și persoane care primesc salutar noua lege, bucurându-se că nu vor mai fi obligate să inhaleze fumul de țigară al altora. În fine, trebuie să înțeleagă ambele tabere, atât cea pro-fumat, cât și cea anti-fumat, că această lege apare în special în contextul aducerii legislației României la cerințele Uniunii Europene. (Pe lângă aceasta se adaugă și incidentul din cadrul Clubului Colectiv, care a grăbit procesul legislativ.)

Lasă un răspuns