Legalizarea mitei în domeniul medical

Se tot discută despre legalizarea mitei în domeniul medical. Medicii sunt tot mai nemulțumiți de salariile lor, amenință cu greve, iar politicienii pentru a mai drege busuiocul. Din această încercare disperată face parte și opțiunea legalizării mitei în domeniu.

Politicienii sunt puși în fața alegerii dintre a dubla salariile medicilor și de a legaliza mita, în absența unei decizii amenințările cu greva din partea medicilor vor fi puse în aplicare. Dublarea salariilor este destul de greu de susținut, economia țării noastre nu ar putea suporta prea ușor așa ceva. Legalizarea „cadourilor” în domeniul medical ar putea constitui un precedent și ar putea să stârnească discuții și în alte domenii: de ce să nu fim recunoscători față și de ceilalți funcționari? Sunt medicii superiori celorlalte categorii de funcționari publici? De ce?

 

E un haos total în domeniu și nimeni nu știe ce vrea, pe de o parte sunt medicii urlă și își cer drepturile, în timp ce politicienii tac mâlc și vin cu soluții greu de pus în practică.  Situația de la noi nu diferă mult de haosul din junglă, de partea oricui ai fi, tot s-ar putea să te trezești cu un bolovan în cap, unii vor ca mita să fie legiferată, alții vor salarii, alții s-au săturat să dea plicuri și să bage bani în buzunarele altora pe ascuns, alții vor ca statul să se oprească din cheltuirea irațională a banilor publici, îs mult prea multe opinii și nimeni nu pare dispus să stea la masa negocierilor, ci toți par dispuși să înceapă un război pentru a-și susține cauzele.

Lasă un răspuns