Lecție de modestie de la Ionuț Budișteanu

De geniul român Ionuț Budișteanu a auzit toată lumea, chiar i-am pomenit și eu numele cu ceva timp în urmă când vorbeam despre un scandal politic legat de numele său. Pe lângă faptul că este acuzat că ar fi participat la mitingul acela prostesc, o publicație obscură s-a trezit să afirme că a intervenit nu știu cine pentru el la Bacalaureat, pentru a-i fi modificată nota la limba română. Explicațiile și părerea mea despre această poveste le găsiți în articolul menționat mai sus.

 

Trecând de orice polemici politice, cu toții trebuie să recunoaștem, oricât de nebuni am fi după un anume partid, că Ionuț Budișteanu este un geniu, iar meritele i-au fost recunoscute cu un premiu pe măsură. Ok, acesta este profesionistul-Ionuț, omul tehnicii, geniul, dar mai există și un Ionuț-prieten, om simplu, membru al unei familii și așa mai departe. Deseori ne mirăm cum de un geniu, un om cu niște capacități intelectuale remarcabile se poate comporta groaznic în anumite contexte, prefer să nu dau exemple, atunci se vede diferența dintre geniu și omul-obișnuit din el.

 

De Ionuț Budișteanu am tot auzit în ultimul timp de când meritele i-au fost recunoscute prin premierea performanțelor sale de către compania Intel, dar niciodată nu am avut curiozitatea de a vedea cum se comportă acesta în alte contexte, de a vedea abilitățile acestuia de comunicare și de modul în care concepe și vede acesta lumea. Recent am descoperit pe o rețea de socializare un articol publicat în Ziarul Financiar, niște citate extrase din discursurile pe care le-au avut mai multe persoane importante în cadrul evenimentului ZF Digital. Printre părerile din acel articol am regăsit-o și pe cea a lui Ionuț Budișteanu, acesta referindu-se la modul în care tehnologia influențează nivelul de educație al generațiilor tinere. Citez din acesta articol:

Problema cu educaţia e una foarte complexă. UE nu ar trebui să investească în modernizarea şcolii, ci ar trebui să găsească un mecanism să stimuleze tinerii. Degeaba le dai tehnologie dacă nu sunt interesaţi. Tehnologia e grozavă, dar depinde ce vrea să facă utilizatorul cu ea.

 

Nu cred că are rost să îi mai comentez spusele, pur și simplu nu mai ai ce adăuga, iar dacă ai face-o totul ar părea un prost exercițiu de tautologie.

 

Aceste cuvinte mi-au stârnit curiozitatea și m-au făcut să mă apuc să caut câteva informații despre el, să văd cine este cu adevărat Ionuț Budișteanu, dincolo de geniul cunoscut de către toată lumea. În căutarea mea am dat peste un reportaj Digi Portret care m-a convins cine este Ionuț Budișteanu.

Vedeți mai jos videoclipul și convingeți-vă!

 

Omul acesta este de o simplitatea inimaginabilă. Un om atât de simplu încât nu ai cum să îl recunoști și nu ai cum să îți dai seama că în spatele unui tânăr atât de modest poate sta un geniu.

Citez din spusele lui:

Nu sunt deosebit, nu sunt geniu, nu sunt un copil supradotat. Sunt doar un tânăr obișnuit, un tânăr care a vrut să învețe și să muncească.

Nu știu dacă toată lumea înțelege câtă simplitate, câtă modestie stă în cuvintele acestui puști. Cuvintele acestui om sunt o lecție pentru fiecare dintre noi, avem multe de învățat de la el. Ne lăudăm că reușim un nimic, dar omul acesta nu se laudă pentru că a avut o asemenea reușită, el spune că oricine poate să reușească ceea ce făcut el, numai că trebuie să își dorească aceasta și să își dedice foarte mult timp pasiunii lui, toate acestea fiind rostite pe un ton foarte modest.

 

Ionuțe, te respect și de abia aștept să aud vești bune despre tine. Îți mulțumesc pentru lecția de modestie!

Lasă un răspuns