Kovesi – plagiat sau nu

Scandalurile despre doctoratele plagiate nu încetează să apară, chiar dimpotrivă, încep să devină tot mai interesante, de plagiat fiind acuzate persoane care până acum aveau o imagine publică destul de bună.

Laura Codruța Kovesi a intrat din nou în atenția presei și a opiniei publice, fiind acuzată de către Sebastian Ghiță de plagierea tezei sale de doctorat. Nu este prima dată când Kovesi este acuzată de plagiat, primele acuze fiindu-i aduse încă din anul 2008.

De această dată au intervenit mai mulți specialiști și au analizat teza de doctorat a Laurei Codruța Kovesi, precum și organizații nonguvernamentale specializate în depistarea plagiatului.

Verdictele de această dată au fost împărțite, unele surse care păreau să o favorizeze pe Kovesi afirmând că nu este vorba de plagiat, ci e vorba de autocitare (de fapt, autoplagiere în adevăratul sens al cuvântului), din lucrările pe care le-a publicat înainte să se căsătorească și să ia numele de familie al soțului. Pe lângă faptul că autoplagiatul nu este o scuză, fiind o încălcare destul de gravă a eticii academice, au apărut și alte confirmări ale plagiatului lui Kovesi, cea mai credibilă sursă (care nu s-a înșelat deloc până acum când a dat verdicte în ceea ce privește plagiatele altor teze de doctorat) GRAUR a confirmat plagiatul, informațiile le puteți găsi în acest comunicat de presă.

 

 

Lasă un răspuns