Vești rele despre compania rusească de securitate Kaspersky s-au răspândit în presa internațională, compania este acuzată de către jurnaliștii de la Reuters că își sabotează concurența de mai mult de 10 ani.
Acuzațiile aduse la adresa companiei Kaspersky sunt legate de încercări sistematice de a păcăli software-urile concurente să detecte niște fișiere neinfectate ca fiind virusate. Aceste informații vin din partea unor foști angajați ai companiei care sub egida anonimatului au declarat ziariștilor toate acestea.
Au apărut și primele reacții ale companiei, iar prin acestea oficialii companiei neagă orice fel de implicare sau încercare de a își sabota concurența în vreun fel.
Conform acuzațiilor aduse de către presă și de către foștii angajați ai companiei, Kaspersky s-ar fi folosit de aceste fișiere false-positive pentru a își menține și pentru a își întâri poziția pe piață.
Un nou exemplu de pe piața antivirușilor care ne arată cât de murdară este lupta care se dă între concurenții de pe piață. Acuzațiile aduse celor de la Kaspersky s-ar putea sfârși cu sancțiuni și cu o scădere serioasă a credibilități acestora, alături de scăderea cotei de piață deținute de către ei. Deși peste 400 de milioane de utilizatori le folosesc softwareul antivirus și au fost apreciați pentru reușita de a detecta sursa atacului Stuxnet, aceste acuzații ar putea aduse prejudicii mari companiei.
Nu a trecut mult timp de când în urma unui atac lansat de către un hacker s-a descoperit că cei de la Bitdefender stocau datele de logare ale utilizatorilor în baze de date fără a cripta parolele. Alte detalii despre atac nu au mai apărut, iar cei de la Bitdefender nu au mai dat alte detalii suplimentare despre atac.