Jucariile indispensabile unui bebelus

Joaca este importanta in viata copiilor la fel ca si dezvoltarea fizica, asa ca trebuie sa faca parte din activitatea zilnica astfel incat sa le stimuleze imaginatia, creativitatea si inteligenta. Nu exista copil caruia sa nu-i faca placere sa se joace de aceea jucariile sunt indispensabile oricarei varsta.
Experienta de joaca in primii ani ofera copiilor motivatia de a invata lucruri noi, asa ca dragi parinti iata o lista cu jucariile potrivite pentru primii ani de viata ai unui copil.
Jucarii pentru bebelusi
Inca din primele zile, copilul incepe sa descopere mediul care il inconjoara, observa culorile, luminile si urmareste orice miscare. Pentru bebelusi, jucariile recomandate de e365.ro sunt:
Carusel muzical – este jucaria de neinlocuit a oricarui bebelus. Fie ca este un model simplu, fie ca este unul mai complex acesta reprezinta o companie placuta inca din primele zile de viata ale unui copil. Indiferent de ora, un carusel muzical reprezinta o metoda eficienta de a linisti si de a entuziasma chiar si cel mai dificil bebelus. Pe langa acestea, caruselul muzical are un rol important in dezvoltarea creativitatii si imaginatiei, gandirii si limbajului, etc.
Pana la varsta de un an, la fel de eficiente sunt si jucariile care emit zgomote si sunete, de exemplu, figurinele miscatoare si colorate. De asemenea, pentru aceasta varsta sunt recomandate jucariile din plus, jocurile de puzzle din 6 – 12 piese, carti cartonate cu poze si sunete, etc.
Jucarii pentru copii 1 – 2 ani
Ajuns la varsta de 2 ani, copilul trece de la stadiul de bebelus la cel de copil rasfatat care prefera sa faca orice mai putin sa respecte ceea ce spun parintii. Uneori, micutul poate fi o adevarata pacoste insa aceste situatii nu trebuie sa fie neaparat groaznice, ci uneori, chiar distractive. Acesta este momentul in care copilul trece de la stadiul de bebelus la cel de copil. Acum poate renunta la biberon, poate alerga, ba chiar se poate hrani singur (intr-o oarecare masura). Fiecare zi este una a descoperirilor, fie ca este vorba de noi cuvinte si noi metode de distractie, de cele mai multe ori pentru parinti este imposibil sa se inteleaga cu ei insa chiar si asa copiii sunt extrem de dragalasi.
Cu toate acestea, la varsta de 2 anisori, copiii trebuie sa-si imbogateasca vocabularul si astfel sa-si dezvolte limbajul iar pentru acest lucru, parintii trebuie sa:
– citeasca carti cu povesti in fiecare zi;
– aloce timpul necesar pentru a le asigura siguranta de fiecare data cand exploreaza imprejurimile;
– permita copilului sa se joaca alaturi de alti copii de varsta lui;
– programul la televizor trebuie sa fie limitat;
– incurajeze jocul imaginativ si creativ.

Lasă un răspuns