Isteria unei justiții performante

Ne apropiem cu pași repezi de alegerile prezidențiale, iar manipulările sunt în toi pe toate canalele posibile. Unii recurg la denigrări, alții la idei megalomanice, alții se laudă, alții arată cu degetul, alții tac și lucrează din umbră, fiecare cu strategia sa, care mai de care mai murdară și mai proastă.

Aici intervin și alții, cei care profită de justiție și o consideră drept o armă de manipulare. Nu e vorba tocmai de o manipulare a justiției, ci e vorba de modul în care sunt prezentate anchetele și arestările de către diversele canale media. În funcție de afilierea politică pe care o are fiecare, lucrurile se văd diferit și nu există zi fără arestare.

 

„Uitați-l pe omul opoziției cum este ridicat de mascați și dus la audieri! Haita naibii, huoo! Vezi de ce nu votez cu ei? Ți-am zis eu că îs niște corupți și niște hoți, ți-am zis!” – cam acestea sunt lucrurile pe care le auzim în această perioadă, mai ales în urma semnalelor venite dinspre mass-media.

 

Din fiecare colț lucrurile se văd diferit, fiecare prezintă știrile așa cum se văd din colțul lor și latră ca niște maidanezi înfometați. Un exercițiu interesant ar fi să întrebăm o persoană care nu a urmărit deloc televiziunile sau ziarele din România și să ne spună o primă impresie: arestări, descinderi, anchete, furturi, hoții. Am părea o țară dezaxată, plină de hoți și de corupți, nu că n-am fi, dar prima impresie ar pica asupra justiției, chipurile, performantă în urma acestei isterii din mass-media. Totul e prezentat mult prea dramatic, prea e mediatizată orice audiere a oricărui neica nimeni. Profitați de orice ocazie, băieți! Felicitări!

 

Să influențeze această isterie a justiției (aparent) performante opțiunea electorală finală a românilor?

Prefer să nu mă pronunț și să nu arăt cu degetul pe nimeni, nu vreau să transform totul într-o mascată campanie electorală. Rămân în continuare neutru în ceea ce privește opțiunea electorală. „N-ai cu cine!” 🙂

Lasă un răspuns