ISIS revendică prăbușirea avionului EgyptAir

Un zbor care lega Parisul de Egipt s-a prăbușit astăzi. Deși până în acest moment nu există o ipoteză clară, stabilită și confirmată de către autorități, surse din presa internațională vehiculează tot mai mult ipoteza unui atentat terorist.

Conform unora dintre aceste surse chiar Statul Islamic ar fi revendicat acest atentat. Până în acest moment autoritățile nu s-au pronunțat în această privință, anchetatorii spunând că și această pistă este în cale și fiind mult mai plauzibilă decât cea a unei defecțiuni tehnice care a determinat prăbușirea avionului în Marea Mediterană. Avionul avea la bord 56 de pasageri și 10 membri ai echipajului.

 

Se așteaptă primele rezultate ale anchetei pentru pronunțarea unui verdict.

 

Statul Islamic a mai revendicat prăbușirea unui avion în luna noiembrie a anului trecut, atunci fiind vorba de un avion rus. În urma acelui atentat au decedat 224 de persoane.

 

Până în acest moment au fost contactați de către presă câțiva oficiali ai guvernelor afectate de către acest incident (printre care și un ministru egiptean), iar câțiva dintre aceștia au declarat că sunt convinși că în spatele acestei prăbușiri a avionului stă un act terorist.

Lasă un răspuns