Întreținerea și curățarea canapelelor

Canapeaua, o piesă nelipsită de mobilier din casă. Se pune adesea problema întreținerii canapelelor, dar și a curățării acestora.

În ceea ce privește întreținerea canapelei, în funcție de materialul din care este confecționată tapițeria se pot apela la soluții diverse. Astfel, în cazul tapițeriilor din material textil se recomandă aspirarea periodică pentru a scoate praful din ele. În cazul celor din piele situația este ceva mai complicată, întreținerea acestora fiind ceva mai costisitoare, fiind necesare soluții speciale, pentru a nu deteriora calitatea pielii. Aceste soluții pentru întreținerea canapelelor din piele pot fi procurate din comerț, găsindu-se în orice hypermarket. De asemeni, în comerț se pot găsi și șervețele umede speciale pentru întreținerea tapițeriilor din piele.

Ajungem, totuși la partea mai puțin plăcută a avea o canapea în casă. Deseori apar accidente, situații în care suprafața canapelelor este murdărită, fie că e vorba de un animal de companie care-și face de cap, fie că e vorba de urme de pix, de vin, suc, cafea sau orice altceva, acestea trebuie curățate. La fel, trebuie făcută diferențierea în funcție de materialele din care sunt confecționate canapelele, în cazul celor din material textil putându-se utiliza soluții precum Vanish pentru covoare sau Biocarpet, care scot imediat petele. Totuși, în cazul canapelelor din piele sau în cazul urmelor „mai speciale” din cazul canapelelor din material textil se recomandă apelarea la niște profesioniști în curățare canapele. Deși s-ar putea crede că oricine se descurcă la așa ceva și că oricine e în stare să găsească soluția pe Internet, s-ar putea să vă treziți cu surprize și puteți deteriora fără să vă dați seama canapeaua. Pentru a scăpa de orice stres, e mai bine să îi lăsați pe cei mai buni să își facă treaba și doar să așteptați rezultatele, care cu siguranță vor fi mai bune decât dacă v-ați fi ocupat dumneavoastră. 😀

Lasă un răspuns