Instagram introduce un algoritm de filtrare a postărilor

Utilizatorii și iubitorii rețelei sociale Instagram au primit o veste nu mult prea fericită zilele trecute: Instagram lucrează la implementarea unui algoritm în baza căruia să fie filtrate postările care sunt afișate în feed-ul utilzatorilor.

Conform declarațiilor reprezentanților oficiali ai Instagram, îmbunătățirea experienței utilizatorilor se referă în special la afișarea unor postări mai relevante și mai interesante pentru utilizatori, nefiind comunicate cu exactitate criteriile pe care algoritmul le va folosi pentru a filtra postările.

Se pare că Facebook-ul își pune amprenta și asupra Instagram-ului, compania-mamă imprimându-și specificul și aici, fiind cunoscut faptul că Facebook se folosește de un algoritm de filtrare care conduce la afișare unei cifre foarte mici a postărilor prietenilor, cu mențiunea că oricine dorește să aibă o rată mai mare a postărilor sale poate plusa și poate să și le promoveze. E posibil ca pe viitor să apară această posibilitate și pe Instagram, dar momentan e vorba doar de simple presupuneri. Cert este că au apărut acum ceva vreme primele reclame sponsorizate și pe Instagram, care sunt afișate sub forma unor postări în feed-ul utilizatorilor, având o mențiune specială.

 

Unele surse afirmă că Facebook-ul a luat decizia de a implementa acest algoritm de filtrare a postărilor din cauză că utilizatorii de Instagram vizualizează în medie doar 30% din postările prietenilor lor, iar această problemă este pusă tocmai pe seama afișării deficitare a ultimelor postări la început. Noul algoritm ar trebui să rezolve sau măcar să reducă această problemă.

Lasă un răspuns