În Norvegia s-ar putea interzice comercializarea țigărilor

Despre fumatul în spații publice s-a tot discutat în ultima vreme în mass-media românească, obositor de mult chiar, mai ales după ce tragedia din Colectiv a readus în discuție acest subiect pe agenda publică.

O nouă știre vine din Norvegia, unde cea mai mare asociație care militează pentru sănătate face presiuni asupra statului pentru a interzice în totalitate fumatul, acest demers trebuind să fie finalizat undeva în jurul anului 2035, conform Independent.

Printre argumentele aduse de către membrii organizației pentru sănătate din Norvegia se numără cel conform căruia fumatul nu se numără printre drepturile fundamentale ale omului, prin aceasta explicându-se și inutilitatea și nejustificarea accesului la achiziționarea tutunului de către persoane de peste 18 ani.

Astfel, s-ar putea ca în câteva zeci de ani să asistem la interzicerea comercializării țigărilor în Norvegia. Deși știrea aceasta s-ar putea să pară una fantezistă, fără nicio legătură cu realitatea, trebuie să avem în vedere noutatea pe care o aduce o asemenea idee. Procesul de interzicere a fumatului și a comercializării țigărilor s-ar putea oricând grăbi și ne-am putea trezi cu primele măsuri în acest sens în vreo 5-10 ani. Asta în țările cu adevărat democratice, în niciun caz în România, dar aceasta este deja o altă discuție.

Lasă un răspuns