Importanța asigurării RCA

Calculator-rca-fotoCu toții știm ce înseamnă RCA, asigurarea de răspundere civilă auto, mai exact o asigurare obligatorie ce trebuie plătită unui asigurator. RCA-ul daunele materiale ale automobilului, cât și eventualele daune corporale cauzate de un accident.

În cazul lipsei asigurării RCA, șoferii riscă o amendă de la 1000 la 2000 de Lei, o sumă mult mai mare decât cea plătită pe o asigurare RCA pe un an.

Rolul asigurării RCA este de a da anumite despăgubiri în cazul unor incidente. Asigurarea RCA scapă șoferii de alte proceduri greoaie de recuperare a daunelor, precum judecate în instanță, fiind o cale amiabilă de rezolvare și despăgubire a eventualelor daune suferite în urma accidentelor.

RCA acoperă daunele suferite de către șoferul prejudiciat care nu este vinovat de producerea accidentului. În cazul în care este vinovat de producerea accidentului, polița RCA nu mai acoperă daunele. În acest caz intră în discuție polița CASCO, o poliță de asigurare facultativă, valoarea ei fiind mult mai mare față de cea RCA, dar și despăgubirile și incidentele acoperite fiind cu totul altele. Totuși, costurile ridicate ale unei asigurări CASCO se merită, având în vedere riscurile acoperite de această poliță.

În fine, polița RCA are un scop bine definit, de a-i despăgubi pe unii oameni prejudiciați de către noi în cazul unui accident.

Sursa foto: Bavali.ro

Lasă un răspuns