Imortalizarea momentelor importante din viață

Viața trecem, noi trecem împreună cu ea. Viața fiecăruia este marcată de anumite evenimente, iar acestea trebuie să fie reținute de către orice individ, să își reamintească de fiecare dată de ele, cât mai fidel. Avansul tehnologiei ne este de folos și în acest caz și ne scoate din încurcătură, oferindu-ne suportul necesar pentru a ne reaminti orice moment drag din viață.

Remarcabile sunt progresele făcute în domeniul fotografiei și înregistrării video. De la o lună la alta apar noi tehnologii sau perfecționări pentru cele existente, iar dacă ar fi să însumăm tot ceea ce se face într-un an… am avea mult de muncă. Toate acestea ne vin în ajutor și ne fac să ne reamintim de momentele frumoase din viață. Fie că ne folosim de o cameră pe care o deținem noi și filmăm într-un cadru mai intim, fie că suntem la un eveniment cu mai mulți invitați și apelăm la servicii profesionale, tot de echipamentele amintite ne folosim, chiar dacă e vorba de unele profesionale sau de altele mai puțin profesionale.

 

Mult timp am funcționat pe ideea că am o memorie atât de bună încât videoclipurile și pozele sunt de prisos. Am ratat în acest fel momente importante din viață, oameni frumoși și dragi care între timp s-au dus, amintirea lor îmi este proaspătă, dar cred că mi-ar fi fost de ajutor o poză în aceste momente. Acum încerc să pozez și să filmez orice moment, oricât de important sau de neimportant este, nu se știe când voi privi cu drag acele materiale înregistrate. Regret că nu am făcut-o la timp, dar este prea târziu.

 

Am încercat recent să arunc o privire pe piața serviciilor de acest fel, în special pentru evenimente, că acolo există cea mai mare cerere. Prețurile variază, iar calitatea serviciilor, la fel. Nu mare mi-a fost mirarea să văd niște poze realizate artistic și editate profesional la niște prețuri foarte mici, dar și imagini de proastă calitate la prețuri colosale, dar, vorba românului, „Nu prost este cel care cere, ci cel care dă.”. Mă întreb cum îi poți oferi unei echipe de câțiva oameni câteva sute bune de euro pentru a realiza niște fotografii și videoclipuri neprofesionale. Cu acei bani ai fi putut angaja niște profesioniști, poate ți-ar mai fi și rămas niște bani. 🙂 Repet, totul depinde de cel care caută, depinde de cât de bine caută și de ce noroc are. Uneori țeparii se ascund sub niște portofolii ce nu le aparțin, spun asta din experiența proprie, dar dintr-o altă industrie, din cea online, partea de webdesign. Nu cred că este mare diferență pe partea de ofertă foto-video.

De aceea trebuie întotdeauna trebuie să ai niște profesioniști de care să știi și cu care să menții o anumită legătură, la care să apelezi dacă vei avea nevoie de ei. Le oferi un preț bun, le ești client fidel, aceleași lucruri vei primi și tu. Printre aceștia se numără și cei de la Jadoris. Nu doar prețul contează, ci și calitatea serviciilor și seriozitatea, iar acestea vin toate la pachet din partea lor.

Lasă un răspuns