Imigranții sirieni

Imigranții sirieni sunt o temă tot mai dezbătută, atât în mass-media, cât și între majoritatea europenilor, iar aici (se presupune) intră și românii. Am mai discutat despre cum privesc unii români această problemă, dar revin asupra problemei, e de o amploare destul de mare și merită atenție acest subiect.

Timpul a trecut, dar părerile împotriva imigranților sirieni se tot propagă și dau semne că se înmulțesc, tot mai mulți români răcnesc împotriva imigranților, dar, așa cum am mai zis, migrația nu e nimic nou.

E impresionant cum xenofobia, naționalismul exacerbat și alte rele ies la suprafață printr-un asemenea eveniment, poate e un bun moment să ne mai triem din prieteni și să ne dăm seama ce monștri zac în unii cunoscuți de-ai noștri. E drept, fiecare are dreptul la opinie, dar unii își duc discursul anti-imigranți mult prea departe.

 

Tot felul de scenarii s-au conturat și propagat, chiar și printre religioșii habotnici, care spun că musulmanii vor să ne invadeze Europa dragă și să ne distrugă ortodoxia. Nu mi-e clar, dar dacă nu e francmasoneria sau vreo altă organizație ocultă care să se ocupe de sabotarea ortodoxiei, atunci se caută alte scuze? Să fie păgânii-musulmani cei care încearcă să cotropească Europa creștină? Nu știu de ce mi se pare că creștinismul a ajuns în zilele noastre să semene mai mult cu o gloată care-i suferindă de mania persecuției, care nu mai are nimic de-a face cu niște valori morale și un model comportamental care e construit pe aceste valori. Bigotismul și mixul dintre religie, fanatism și lipsă de capacitate de raționare dau naștere unor monștri, unor animale care nu înțeleg de ce trebuie să le acorde ajutor semenilor lor. Cu atât mai mult, îi privesc pe aceștia cu ură și dispreț, afirmând că aceștia vin să îi distrugă și să le strice tot ceea ce au construit până acum.

 

Nu cred că în fața vreunei instanțe supranaturale, indiferent de cum e numită, dar atât timp cât există și cred în ea (creștinii, dați exemplu anterior), nu cred că aceasta face vreo diferență între oameni în funcție de țara și de continentul din care provin. În fine, cred că în toată această situație problema nu sunt imigranții (sirieni sau de orice nație ar fi ei), ci cea mai gravă problemă sunt toți acești pseudo-creștini și modul în care aplică ei ceea ce numesc religie.

Știu, am mai scris asta și mă repet, dar o voi mai scrie de atâtea ori până când mă voi plictisi și creștinii noștri ori vor interioriza valorile pe care le tot laudă ori vor deveni niște atei și vor recunoaște că nu au nicio legătură cu ceea ce e religie sau cu supranaturalul. Puțin implicat în religie, dar nu total exterior, eu atât am reușit să înțeleg. Asta vrea creștinismul ăsta de la noi, benevolat, ajutor necondiționat acordat celor din jurul nostru, nu pupat de moaște și icoane, nu pelerinaje prin locuri unde au trăit niște nume religioase obscure (pretins făcătoare de minuni), care nu sunt recunoscute nici măcar de autoritățile bisericești.

Lasă un răspuns