Ice Bucket a fost o campanie mișto. A fost!

Ice Bucket Challenge e un trend care s-a răspândit repede. Ideea e simplă, îți torni o găleată cu apă și gheață în cap și donezi niște bani pentru asociația ALS și provoci, la rândul tău, alte persoane să își toarne o găleată cu gheață în cap.

Ice Bucket Challenge a fost o campanie mișto. A fost pân-au aflat și românii despre ea. Vedetele și personalitățile publice au făcut lucruri demne de respect, au răspuns provocării și au donat.

Românii ce fac?? Își toarnă găleata de gheață în cap, se filmează și provoacă și pe alții să facă asta. Donațiile întârzie să apară, lor li se pare funny și super-tare să vadă că prietenii le dau likeuri pentru că și-au turnat o găleată cu gheață-n cap. Nu e deloc funny! Campania asta are scopul de a lupta împotriva sclerozei laterale amiotrifice, dar nu ai ce să le ceri, ei se distrează.

 

Din fericire, am văzut și persoane care au donat. Am văzut și agenții și companii ai căror angajați și-au turnat găleți de gheață în cap și au donat. Da, mai sunt și oameni deștepți, care nu uită esențialul și nu fac ceva doar pentru că e în trend sau e funny.

 

Și, dragi români, ca să înțelegeți care  e treaba cu termenul ăla de 24 de ore de a-ți băga găleata în cap. Ideea e că dacă te încadrezi în termen și te filmezi și pui clipul pe net, donezi 10 dolari. Dacă nu te încadrezi în acel termen trebuie să donezi 100 de dolari. Tadaaam!

 

Deja-i jenibil. Vedetele-și adună fanii prin orașe să-și toarne în grup găleți cu gheață-n cap. V-adunați, bă, dar donează cineva? Sau o faceți doar pentru că este la modă?

Campania asta are un scop clar, idioților! Veți spune că s-au adunat câteva milioane de dolari până acum, dar vă spun că românii n-au donat prea mult din acea sumă.

 

Ideea e frumoasă și eficientă. Pardon, a fost până au aflat românii de ea și au distrus-o. Felicitări!

Lasă un răspuns