Ice Book Challenge

Nici nu scriam ieri bine despre citit ca o nouă modă că după ce am publicat articolul am mai văzut o altă prostie în social media: o leapșă, în stilul Ice Bucket Challenge, dar cu cărți.

I-am întrebat pe unii cum se cheamă acest „concurs”, iar unii mi-au zis că se numește Ice Book Challenge, alții leapșă cu cărți, alții 10 cărți care ți-au marcat copilăria și încă te marchează, alții nici măcar nu aveau idee cum se cheamă tâmpenia despre care postează pe Facebook, știau doar că e ceva cu cărți, vreo 10, mai exact, în stilul Ice Bucket Challenge.

 

Nu am înțeles de unde și până unde a apărut această modă, până acum am înțeles doar că este o copie proastă a campaniei Ice Bucket Challenge, în stil românesc, în cel mai românesc stil posibil, dacă îmi este permis să spun așa.

 

Nici nu spuneam ieri bine că nu îmi place erudiția de paradă că, bang!, a și apărut un nou trend ce are legătură cu cărțile. Oare câți dintre cei care au participat, participă sau vor participa la Ice Book Challenge au dat sau vor da titluri ale unor cărți pe care nici măcar nu le-au citit?

Mă interesează ceea ce citesc prietenii mei, dar prefer să îi întreb eu, nu să îmi fie umplut news feedul cu titluri de cărți.

Astăzi v-am prezentat unul dintre dezavantajele Internetului, printre multele avantaje. Nu scăpăm de proști și de oameni cu idei proaste nici măcar în social media.

 

Update: Un nou nume primit de această leapșă este găleata cu cărți. Verificați hastagul #galeatacucarti pentru a vă minuna de titlurile citite de unii, eu deja consider că e o idee de-a dreptul tâmpită. Pardon, nu „deja”, ci de la început am crezu asta.

 

Ce părere ai despre Ice Book Challenge? Dacă vei fi provocat de către un prieten vei participa și vei da leapșa mai departe?

Lasă un răspuns