ÎCCJ: Profilul de Facebook este spațiu public

Poate de multe ori aruncăm mesaje la întâmplare pe Facebook, postăm poze cu tente rasiste sau bancuri de-a dreptul discrimatorii. Niciodată sau rareori ne gândim că aceste acțiuni ne-ar putea costa.

Înalta Curte de Casație și Justiție ne dă o palmă și ne spune clar și răspicat: „profilul de Facebook este spațiu public”, implicit, posesorii acestor profile își asumă responsabilitatea legală pentru tot ceea ce distribuie acolo. Această decizie vine în urma unei contestații făcute de către un fost director al prefecturii Mureș, în urma unei sancțiuni aplicate de către CNCD, iar obiectul sancțiunii a fost o postare de pe Facebook. (Citiți știrea aici)

 

Această decizie a Înalții Curți de Casație și Justiție ar trebui să pună multă lume pe gânduri și să îi oprească pe unii să mai posteze mesaje rasiste, violente sau vulgare pe rețelele de socializare. Poate până acum existau scuze: „am zis-o doar pe Facebook”, „e doar Interne, ce mama naibii” și altele asemenea. De acum este destul de clar: postarea publică a oricărui fel de mesaj implică și asumarea responsabilității legale!

 

 

Scrii, spui prostii? Acceptă și repercusiunile, nu protesta!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *