Hyundai Blue2

Hyundai va prezenta în cadrul Salonului Auto de la Seul un concept ecologic care a fost denumit Blue2. Noul concept este propulsat în totalitate de hidrogen, de unde vine şi denumirea acestui automobil, respectiv “Blue” vine de la tehnologia dezvoltată de cei de la Hyundai care poartă numele de Blue Drive, iar cifra “2” vine de la formula chimică a hidrogenului, care se găseşte întotdeauna în formă moleculară adică H2.

Maşina este propulsată de un motor care este propulsat pe hidrogen, motor capabil să dezvolte 90 de kW, iar autonomia pe care o oferă 1 litru de hifrogen este de aproximativ 35 de kilometri.

Blue2 nu oferă doar la exterior un design futurist şi sportiv, acestea continuând să existe şi la interior, poate chiar într-o proporţie mai mare. La interior şoferul beneficiază de un afişaj de tip TOLED, acoperit cu sticlă Gorilla, acestea formând un echilibru perfect care oferă vizibilitate şi durabilitate. Sistemul din interior poate fi acţionat de către şofer printr-un moustick, o nouă tehnologie, în premieră, care poate fi testată şi evaluată de către proprietar.

Portierele automobilului au fost construite pentru a facilita accesul în interiorul maşinii. Această maşină fiind construită pentru a dezvălui viitoarele idei ale modelelor de serie care vor fi fabricate în următoarele perioade deoarece precum s-a auzit în ultimele zile Consiliul European ar putea interzice în anul 2050 orice maşină care propulsată de motoare cu ardere internă, obligând şoferii să renunţe la maşinile lor şi să îşi cumpere fie maşini propulsate de baterii electrice, fie propulsate de alte sisteme ecologice.

 

Lasă un răspuns