Hoții de kilometri

După ce de atâția ani s-a tot discutat problema mașinlor aduce din afara țării și a măsluirii numărului de kilometri parcurși de aceștia, sistemul românesc de abia acum a reacționat la aceasta și a adoptat o lege prin care aceste acțiuni sunt încadrate în afara legii.

Astfel, de acum orice persoană prinsă încercând să modifice „date sau caracteristici ale autovehiculelor”, așa cum spune legea, riscă să fie pedepsită cu închisoarea de la 2 la 5 ani.

Printre motivele invocate de către oficiali în presă se numără încercarea de a preveni accidentele și de a îmbunătăți siguranța în trafic, dar și protejarea naivilor care cad ușor pradă minciunilor vândute de către speculanți, de exemplu, mașini care sunt vechi de mai mult de 10 ani și au sub 100.000 de kilometri parcurși, fiind folosite ca „mașini de serviciu”, fiind „mașini ale unor bătrâni” și alte asemenea plăci care au tot fost vândute și exploatate la nesfârșit de către acești, mai nou, infractori.

 

Așteptăm primele condamnări, să vedem legea pusă în aplicare și abia apoi îi vom crede. E destul de greu să se probeze vinovăția acestora în instanță, dar sperăm ca sistemul juridic să fi  anticipat asta și să ofere soluții pe măsură.

 

La cât mai puțini kilometri furați!

Lasă un răspuns